قوانین و مراحل پذیرش مقالات
قوانین و مراحل پذیرش و چاپ مقاله:
1- مقالههای ارسالی باید در زمینه تخصصی نشریه و دارای جنبه آموزشی یا پژوهشی و حاصل کار پژوهشی نویسنده یا نویسندگان باشد.
۲- مقالههای برگرفته از پایان نامهها و رسالههای دانشجویان با تاییدیه استاد راهنما و مسئولیت وی منتشر میشود.
۳- علاوه بر قرار گرفتن موضوع مقاله در دامنه تخصصی مجله، مقاله یا بخشی از آن نباید در هیچ مجلهای در داخل یا خارج از کشور در حال بررسی بوده یا منتشر شده باشد یا همزمان برای سایر نشریهها ارسال نشده باشد. مقالات ارائه شده به صورت خلاصه مقاله درکنگرهها، سمپوزیومها، سمینارهای داخلی و خارجی که چاپ و منتشر شده باشد، میتواند در قالب مقاله کامل ارائه شوند.
۴- زبان رسمی نشریه فارسی است.
۵- مقالههای ترجمه شده از زبانهای دیگر قابل پذیرش نخواهد بود.
۶- نشریه در رد یا قبول، ویرایش، تلخیص یا اصلاح مقالههای پذیرش شده آزاد است و از بازگرداندن مقالههای دریافتی معذور است.
۷- مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمی و حقوقی و مسئولیت آراء و نظرات ارائه شده به عهده نویسنده مسئول مکاتبات است و چاپ مقاله به معنی تأیید تمام مطالب آن نیست.
۸- مقالههای علمی- مروری از نویسندگان مجرب در زمینههای تخصصی در صورتی پذیرش میشود که به منابع معتنابهی استناد شده و نوآوری خاصی داشته باشد.
۹- اصل مقالههای رد شده یا انصراف داده شده پس از شش ماه از آرشیو مجله خارج خواهد شد و مجله هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.
۱0- دستورهای نقطه گذاری در نوشتار متن رعایت شوند. به طور مثال گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.)، کاما (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آنها، درج یک فاصله الزامی است. رعایت نیمفاصلهها در تایپ مقاله الزامی است.
۱1- کلیه صفحات مقاله از جمله صفحاتی که دارای شکل/ جدول/ تصویر میباشند، دارای قطع یکسان و شماره صفحه باشد و حداکثر حجم مقالهها همراه با جدولها و نمودارها نباید از ۱۵صفحه (۶۰۰۰ کلمه) بیشتر باشد.
۱2- فایل ارسالی بایستی دارای بخشهای زیر باشد:
فایل اصلی مقاله: فایل مقاله بدون نام نویسندگان است. این فایل شامل موارد زیر است. عنوان کامل مقاله به فارسی و انگلیسی. نام و نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان به ترتیب میزان سهم و مرتبه علمی و محل اشتغال یا تحصیل نویسنده/ نویسندگان (به فارسی و انگلیسی)، نشانی کامل نویسنده مسئول مکاتبات به فارسی و انگلیسی (شماره تلفن همراه، نشانی الکترونیکی). چکیده فارسی: شامل شرح مختصر و جامعی از محتوای مقاله با تأکید بر طرح مسأله، هدفها، روشها و نتیجهگیری است. چکیده در یک پاراگراف و حداکثر در ۲۵۰ کلمه تنظیم شود. این بخش از مقاله در عین اختصار باید گویای روش کار و برجستهترین نتایج تحقیق بدون استفاده از کلمات اختصاری تعریف نشده، جدول، شکل و منابع باشد. کلید واژگان فارسی: (۳ تا ۷ واژه) واژههای کلیدی به نحوی تعیین گردند که بتوان از آنها جهت تهیه فهرست موضوعی (Index) استفاده نمود. چکیده انگلیسی Abstract و کلید واژگان انگلیسی: (برگردان کامل عنوان، متن و واژگان کلیدی چکیده فارسی). بعد از صفحه اول، سایر صفحات شامل مقدمه: باید با طرح مسئله و مرور پژوهش های انجام شده، هدف پژوهش راتوجیه کند و به خصوص نوآوری در تحقیق را بطور واضح بیان نماید. روش: نوع پژوهش، نمونه گیری، ابزارها و شیوه اجرای پژوهش و طرح آماری باشد. روش های ابداعی یا موارد خاصی که برای اولین بار بکار گرفته شده است بهطور کامل شرح داده شوند. یافته ها: برای ارائه منطقی و اصولی نتایج کمی و کیفی به دست آمده (در صورت نیاز با استفاده از جدول و نمودار و طبقه بندی نتایج). هر جدول از شماره، عنوان، سرستونها و متن جدول تشکیل میشود. عنوان هر جدول در بالای آن درج شود. برای درج عنوان، پس از کلمه جدول و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد. از ارسال جداول و نمودارها به صورت تصویر خودداری گردد. نتیجه گیری و بحث: برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده با توجه به هدف پژوهش و یافته های سایر پژوهش ها.
دقت شود که کلیه شکلها، نمودارها و تصاویر با واژه شکل نامگذاری شده و عنوان شکل در زیر آن درج شود. برای درج عنوان هر شکل، پس از کلمه شکل و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد. عکسها باید به وضوح و کیفیت بالا با فرمت JPG یا آورده شوند. معادل فارسی مفاهیم و نامهای خارجی در حتما زیر نویس شود. ارجاع مأخذ در متن مقاله داخل پرانتز به روش (نام نویسنده، سال) مشخص شود و در قسمت مراجع مشخصات کامل منبع به ترتیب حروف الفبا آورده شود. منابع، به ویژه منابع لاتین باید مستند و معتبر و قابل دسترسی آنلاین باشند. از دو مقاله (یا بیشتر) منتشر شده در شمارههای پیشین فصلنامه متناسب با موضوع مقاله باید در متن مقاله استفاده شده باشد.
نحوه ارجاع در داخل متن
- برای منابعی که یک یا چند نویسنده دارد: (نام خانوادگی نویسنده اول و درج کلمه همکاران برای نویسندگان دوم به بعد، سال).